04 april 2014

Laatste nieuws

Arnhem, 3 april 2014

Het toernooi op 12 april is aanstaande en ...........de laatste maanden heeft onafwendbaar in het teken gestaan van het afscheid van Han Hoekstra.
Hoe groot kan het contrast zijn tussen gebeurtenissen die in wezen onvergelijkbaar zijn?
Het afscheid van Han in de Opstandingskerk en Rozendaal was indrukwekkend.
Hans Cleijne heeft in de kerk namens ons volleybalvrienden in fraaie beeldtaal gesproken en even leek Han weer bij ons te zijn.
 
De werkelijkheid van deze dag is anders: de groep volleyballers/coaches en metgezellen bestaat dit jaar uit 29 mensen, waarvan er 27 in Torenzicht bivakkeren. Een stuk meer dan voorgaande jaren, wellicht omdat iedereen er gewoon bij wilde zijn.
Eerder heb ik jullie de kortingscode gemaild voor rederij Doeksen. Boek zelf op tijd wel even de overtocht en terugkeer via www.rederij-doeksen.nl .  Het is verplicht!!.

Van de mensen die dit jaar meegaan zullen er 17 spelen in 1 heren- en 2 mix teams.
Torenzicht ligt, nog steeds, schitterende gelegen aan de rechter kant van de Dorpsstraat. Slaapzak voor de nachten is niet nodig, want we liggen onder een fris dekbed met overtrek inclusief kussensloop.
Ook handdoeken voor na het douchen zijn aanwezig! Fietsen zijn  in de prijs van Torenzicht arrangement opgenomen; ophalen bij Jan van Vlieland, scheef tegenover de boot.

Het organiseren van het diner bij Torenzicht op vrijdag en zaterdag is dit jaar op het laatst een grote "uitdaging" geworden.
Na 3 weken wachten op een offerte en 4 keer bellen waar deze bleef, durfde onze "vaste" leverancier mij pas afgelopen maandag te vertellen dat ze niet kunnen leveren vanwege gebrek aan personeel.
Ik heb de brave man vanzelfsprekend hartelijk bedankt voor die laat afgegeven  boodschap.
Na een  zoektocht bij diverse restaurants naar een alternatieve invulling bij Torenzicht om niet buiten de deur in een restaurant te gaan eten is het programma toch weer sluitend geworden.
Voor vrijdag avond is er dus weer een BBQ vis/vlees/vegetarisch geregeld (compleet met allerlei opsmuk) en zaterdag een pastabuffet met en zonder vlees  avec salade en vislasagne.
Beide avonden wordt een en ander rond 19.00 uur bezorgd bij Torenzicht.
En: Na het toernooi op zaterdag kunnen we weer een duik nemen in het zwembad.

De teams heb ik als volgt ingedeeld, met het herenteam bestaand uit midweekspelers:
Heren EAVV 1: Ed v.d. Engel, Peter Zandbergen, Mark van Boggelen, Hans Cleyne, Jos Wolters en Miranda van Gaalen
Mix EAVV 1: Anne Marie Snelder, Petra Brakenhoff, Gerrit Matser, Arnold Jansen, Peter Hulshof en Willem Hillen
Mix EAVV 2: Elbeth Lageveen, Marianne Lantinga, Pieter Griffioen, Mario Herbert, Ricks Huis in 't Veld en reserve uit team 1/ herenteam
Elk team dient te zorgen voor een scheidsrechter.
Het inkopen wordt weer opgepakt worden door onze vertrouwde inkoopcommissie, die op basis van de basislijst met een toeslag voor drankje wethouder sportzaken, Marjo en Joop etc. er vast wel weer uit zal komen.   

(...)

En dan nog meer: afgelopen weken heb ik jullie gemaild om aan te kondigen dat zaterdag om 17.00 uur de feestelijke onthulling van het bord 35 jaar EAVV-Vlieland plaats vindt.
De niet lange speech van wethouder Henk Visser en ondergetekende, in combinatie met een hap en een slok bezitten de basisingrediƫnten om "De Harlinger Courant" er een waardig nieuwsfeit van te laten koken.
De voortekenen wijzen er op dat het met mystiek omgeven verblijf ons een bijzonder weekend zal verschaffen.

Tot ziens op boot of op Vlieland! Vergeet je warme handschoenen niet voor de duinpan.

Peter Zandbergen


Geen opmerkingen: