04 april 2012

Laatste bericht 2012


Arnhem, 4 april 2012

Het toernooi op 21 april is, zoals elk jaar, aanleiding voor de tocht naar Vlieland, maar of het nog de reden is om daar naar toe te gaan wordt voor mij steeds vaker een vraag.
De groep bestaat dit jaar uit 27 mensen, van verschillend allooi en ook al kent volgens mij het gros het klappen van de zweep; toch weer deze laatste brief met wetenswaardigheden om naar uit te kijken. Boek overtocht en terugkeer via www.rederij-doeksen.nl  “Verplicht”!!.
Ook ditmaal zal ik mijn grote sportvriend Hans Cleijne vragen deze aankondiging aan (de meeste) Vlielandgangers te mailen. Hij kan dat goed en plaats e.e.a. op “het weblog”.
Van de mensen die dit jaar meegaan zullen er, gelukkig maar, 18 kunnen spelen in twee mix-teams en 1 herenteam. De poule van de heren bestaat nu nog uit slechts drie teams, dus dat wordt diverse keren op zaterdag tegen elkaar spelen.
Daarnaast: ik mag het eindelijk eens hardop zeggen: we worden ouder!! Zoveel handicaps als dit jaar heb ik niet eerder meegemaakt. Van knieschijfafrafeling tot rugpijn en van voetpijn tot totaal uitgerangeerd voor de edele sport. Ziehier, de gehele breedte aan aandoeningen en handicaps die Joop en Margot van Torenzicht (niet gevoed door mij) de uitspraak ontlokte dat ze volgend jaar een afdak voor de rollators zullen laten bouwen tegen de zuidgevel van Torenzicht.
Ik gooi, soms en te weinig naar mijn zin, graag olie op het vuur, zo ook nu, door te zeggen dat wij daar graag aan mee betalen, omdat de toernooi bijdrage dit jaar zeker hard nodig is voor de betaling van de beide maaltijden, maar volgend jaar waarschijnlijk gedeeltelijk ingezet kan worden als bijdrage voor een idyllisch tropisch aandoend afdak met bananenbladeren.
Torenzicht, wie weet het niet, is lopend vanaf de boot, schitterende gelegen aan de rechter kant van de Dorpsstraat. Slaapzak is niet nodig, want we liggen onder een fris dekbed met overtrek inclusief kussensloop. Ook handdoeken voor na het douchen aanwezig! Fietsen zijn  in de prijs opgenomen (ja, ja) ophalen bij Jan van Vlieland, recht tegenover de boot.
Het diner op vrijdag (BBQ vis/vlees/vegetarisch) en zaterdag (pasta tres luxe avec salade) is geregeld en wordt rond 18.30 uur bezorgd bij Torenzicht en bij mooi weer te nuttigen op ons riante terras. Vlielandse volleybalvereniging had zoveel klachten over de donkere ruimte van “De Stoep” dat het diner op zaterdag dit jaar een BBQ wordt achter de sporthal voor een kleine groep ge├»nteresseerden. Wij schuiven dus niet aan. Na het toernooi kunnen we in het zwembad een duik nemen in het zwembad.

De teams worden als volgt ingedeeld, rekening houdend met samenstelling midweek-teams.
Heren EAVV 1: Ed v.d. Engel, Jos Wolters, Peter Zandbergen, Hans Cleijne, Gert Mulder en Han Hoekstra.
MIX EAVV1: Arnold Jansen, Jan Siert Wiersema, Mark van Boggelen, Monique van Leeuwen, Elbeth Lageveen  en Petra Brakenhoff 
Mix EAVV 2: Miranda van Gaalen, Anne Marie Snelder, Carla Balkenende, Rick Huis in ’t veld, Peter Hulshof en Gerrit Matser

Elk team dient wederom te zorgen voor een scheidsrechter.
Het inkopen kan hopelijk weer opgepakt worden door de inkoopcommissie, die grotendeels zal bestaan uit topinkopers, met het lijstje (wie heeft de lijst?)afgestemd op 27 personen. 
De beschikbare som geld voor inkopen zal krap zijn, omdat ik vorig jaar nog een borgsom kon doneren van het jaar ervoor en…. De kosten van Torenzicht € 240 hoger liggen.
Tot ziens op boot of op Vlieland! Goede reis en behouden aankomst. Vergeet je warme handschoenen niet voor de duinpan.
Peter Zandbergen. E-mail: zandnet@hetnet.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

Nog maar een paar dagen, ik kan haast niet wachten op het weerzien van het wonderschone Vlieland. Oh ja volleyballen gaan we natuurlijk ook al is het met een gehavende groep. Laten we er vooral weer een gezellig, rustgevend , inspirerend weekend van maken.

Tot op Vlieland ( of natuurlijk al op de boot )
Marc