11 april 2010

Laatste nieuwtjes

Arnhem, 10 april 2010

Het was vroeg vanmorgen, werkend aan een brief met de laatste nieuwtjes.

Voor wat er de afgelopen maanden is gebeurd reden te over om toch het laatste nieuws naar jullie te mailen voor zover ik jullie adres daarvoor heb.

Waren er vooralsnog 29 mensen die meegaan, gezond en wel, op dit moment duidelijk dat het er 27 zijn en dat het been van Pieter Griffioen eerst een aantal weken moet aangroeien in de dikte om het schaafsel, op het asfalt achtergebleven, weer aan te vullen.

Daarnaast de nodige andere handicaps die het aantal spelenden onder druk zetten, maar gelukkig ook gezonde aanwas van nieuwe mensen die de mogelijkheid bij inschrijving leken te bieden om 2 heren en twee mix-teams (maximaal 3 heren) in te schrijven en dat is gehonoreerd, zo merkte ik vanmorgen in de vroegte. We hebben nu echter iets te weinig heren, dus invallen vrijwilligers is gewenst.

Voor diegene die nooit is meegeweest wat algemene zaken en voor allen de veranderingen even op een rij.

Torenzicht is onze accommodatie, schitterende gelegen aan de rechter kant van de Dorpsstraat, lopend naar het westen. Slaapzak is niet nodig, we liggen onder een fris dekbed met overtrek inclusief kussensloop. Ook handdoeken voor na het douchen aanwezig! Fietsen zijn ook in de prijs opgenomen, maar nu voor het eerst bij Jan van Vlieland ophalen, recht tegenover de boot.

Het diner op vrijdag betrekken we bij De Stoep. Nasi of pasta, normaal altijd op zaterdag, eten we nu op vrijdagavond. Bezorgd bij Torenzicht en bij mooi weer op ons terras te nuttigen. Op zaterdag de door Vlieland gesponsorde BBQ die vanaf 5 uur (!!!) bij de sporthal wordt gehouden. 30 Jaren toernooi organiseren is de reden voor deze afwijkende, maar zeker verbroederende happening. Tevoren, vanaf 4 uur, kunnen we een duik nemen in het zwembad. Dit heeft grote gevolgen voor het borrelen en snacken op ons eigen terras. De gevolgen moeten zich wellicht vertalen in de terughoudende inkopen bij de Spar.

De 2 heren en twee mixteams worden als volgt ingedeeld, rekening houdend met het woensdagavond midweek-team, dat haar oefeningen graag wil volbrengen en doorzetten.

Heren EAVV 1: Ed v.d. Engel, Jos Wolters, Peter Zandbergen, Mario Herbert, Gert Mulder en invaller.

Heren EAVV 2: Gerrit Matser, Kurt Sondorp, Mark van Boggelen, Rick Huis in ‘t Veld, Rob van Putten en invaller.

Mix EAVV1: Petra Brakenhoff, Carla Balkenende, Moniek van Leeuwen, Moniek Gores, Arnold Jansen, en invaller.

Mix EAVV 2: Bob van Dijck, Anne Marie Snelder, Marianne Lantinga, Irene Evenhuis, Willem Hillen en Harrie Hafkamp.

Alleen om 15.15 uur spelen de beide herenteams tegen elkaar. Dan dus creatief lenen van elkaars heren!

Elk team dient wederom te zorgen voor een scheidsrechter.

Dit jaar vertrekken de boten op vrijdag, vanuit Harlingen, om 09.00-14.15 en 19.00 uur.

Het inkopen kan hopelijk weer opgepakt worden door de inkoopcommissie, die grotendeels zal bestaan, als ik het wel heb, uit niet-spelers. Let op de gevolgen van BBQ op zaterdag na de prijsuitreiking om 5 uur. Vanwege de huur van de extra ruimten en weer afzeggen, verwacht ik dat de ruimte met zonnebank niet beschikbaar komt. Het appartement eerste verdieping wel. Dure ruimte voor 2 mensen, dus als er toch 28 komen dan wellicht 3 op dat appartement. De beschikbare som voor inkopen zal tot het laatst een verrassing blijven, aangezien ik zo mogelijk altijd zorg dat diegene die afzegt (een groot deel van) het geld terug krijgt.

Tot ziens op boot of Vlieland! Goede reis.

Peter Zandbergen

1 opmerking:

M & K zei

Zo dat hebben we dan weer gehad.
Zeer binnenkort volgt het officiƫle verslag van deze reis.( zo mogelijk met foto's die de waarheid niet verhullen)
Tevens zal een ieder die mee geweest is dit jaar een evaluatieformulier toegezonden krijgen, die vervolgens weer ingevuld teruggestuurd dient te worden, waarna de evaluatiecommissie verslag zal uitbrengen.

Tot gauw,

M & K